Käyttöpaikka valitsee maksutavat, joita haluaa vastaanottaa. Pääasiassa ePassilla maksetaan käyttäen maksutonta mobiilisovellusta.

Käyttöpaikkahausta näkee, minkä maksutavan kukin palveluntarjoaja on valinnut. Järjestelmä kertoo aina kaikissa maksutavoissa palveluntuottajalle edun käyttäjän nimen, jolloin henkilöllisyys voidaan tarkistaa.

Maksutavat

Mobiilimaksu: ePassi sovelluksella tehtävä maksu.

– Lounas, liikunta, kulttuuri ja hyvinvointi

Tekstiviesti; kaikilla puhelimilla varamaksutapa

– Lounas, Liikunta ja kulttuuri

Jos asiakkaalla ei ole älypuhelinta, hän voi maksaa myös tekstiviestillä numeroon 050 902 3456. Asiakas lähettää toimipaikan viisinumeroisen palvelutunnuksen tai ePassi tarran QR-koodin kirjainsarjan, välilyönti sekä summa, esim. ”39097 9,80”.

Kertaluontoinen maksu; puhelinnumeron perusteella tehtävä veloitus.

– Liikunta, Kulttuuri, Työmatka ja Hyvinvointi

Asiakkaan henkilöllisyys on tarkastettava. Tämä maksutapa ei ole automaattisesti käytössä.

Verkkomaksu; ePassin verkkopalvelussa tehtävä laskun maksaminen

Tyypillisesti tapahtumien osallistumismaksut ja seurojen liikuntamaksut sekä kulttuurin kurssimaksut. Palveluntarjoaja saa viestin maksusta sähköpostilla. Tämä maksutapa ei ole automaattisesti käytössä.