Lounasetua voi käyttää kerralla minimissään 6,90€ ja maksimissaan 10,90€ Verohallinnon luotoisetupäätöksen 2021 mukaisesti. Työnantaja on voinut asettaa lounasedun arvoksi myös jonkin muun arvon 6,90-10,90€ väliltä.


Muun hintaisten lounaiden maksaminen on mahdollista ePassi OmaRahalla. ePassi OmaRaha on prepaid lompakko, jolla voidaan maksaa myös 6,90€ alittavia tai 10,90€ ylittäviä lounaita. OmaRaha on arvoa, jota käyttäjä siirtää omalta pankkitililtä ePassi-sovellukseensa ja käyttää maksaessaan ePassilla.


OmaRaha on erityisen kätevä silloin, kun aterian hinta ylittää edun määrän. Esimerkki: Työnantaja on asettanut lounasedun päiväkohtaiseksi arvoksi 10 euroa. Mikäli aterian hinta on kuitenkin 12 euroa, voidaan se maksaa sujuvasti ePassin sovelluksella yhdellä maksutapahtumalla; lounassaldo 10 € + OmaRaha 2 € = 12 €.


Maksutapahtumassa päivittäinen arvo veloitetaan lounassaldosta sekä arvon ylittävä osa OmaRahasta. Aterian hinnalla ei ole näin maksettaessa ylärajaa. Myös verotusarvon alittava summa (6,90 €) voidaan maksaa kokonaan OmaRahalla.


Lisätietoa OmaRahasta https://www.epassi.fi/fi/omaraha