Liikunta ja kulttuurietu


Työnantajan tarjoamien liikunta- ja kulttuurietuja voidaan maksaa Epassin sopimuspalveluntuottajien verkostossa Epassin eri maksutavoilla. Liikunta ja kulttuurietu on henkilökohtainen eikä sillä saa maksaa muita kun edunsaajan itse käyttämiä palveluita. Edunsaaja voi kuitenkin maksaa esim. koko tenniskenttämaksun liikuntaedulla. Edulla voi maksaa erilaisia osallistumis-, jäsenyys- tai vuoromaksuja (esim. urheiluseurat), jotka oikeuttavat liikuntapalvelujen käyttöön.

Liikuntaedulla ei voi maksaa henkilöimättömiä sarjalippuja, tavaroita tai hoitopalveluita (esim. hieronta).

 

Tavanomaista kulttuuritoimintaa on mm. käynti museossa, teatterissa, oopperassa, elokuvateatterissa, konsertissa, taidenäyttelyssä tai muussa vastaavassa eri taiteenaloihin liittyvässä tapahtumassa tai tilaisuudessa

 

Huomioithan, että Epassi on henkilökohtainen etu. Alla olevasta linkistä haulla tavanomainen liikunta tai tavanomainen kulttuuri löydät verolain raamit sille mitä Epassilla voi ostaa.

 

Lue lisää

 

Hyvinvointietu

 

Verolain mukaan Hyvinvointietu on henkilökohtainen etu ja sillä voi maksaa työterveyshuollon ulkopuolisia terveydenhoitomaksuja, kuten mm. urheilu- ja klassista hierontaa, fysioterapiaa ja hammashoitoa työnantajan lähetteellä. Muita verottajan hyväksymiä terveyspalveluita kuten erikoislääkäripalveluita ja terveyden hoidollisia jalkahoitoja. Ei esim. vyöhyketerapiaa, kuumakivihierontaa, kuivakuppausta, intialaista päähierontaa tai vaihtoehtohoitoja.  Ei mitään kauneushoitoja, ei kampaamopalveluita, ei elämäntapavalmennuksia, ei spa-tyyppisiä hoitoja, laitehoitoja tai tuotteita. 

 

Työnantajan tarjoamien hieronta-, hammashoito-, fysioterapia- ja muita terveyspalveluita voi maksaa Epassin Hyvinvointi sopimuspalveluntuottajien verkostossa. Palveluiden verottomuuden edellytyksenä on, joko voimassa oleva sopimus Työnantajan ja Palveluntarjoajan välillä, tai että sopimus syntyy Työnantajan ja Palveluntarjoajan välille Epassin saamalla osapuolten valtuutuksella tai työnantajan antamalla lähetteellä. Lähete on luettavissa Epassin verkkopalvelussa ja mobiilisovelluksessa.   

 

 

Lounasetu

 

Epassi Lounas on Työnantajan tarjoaman ravintoedun mobiilisovelluksessa, Epassi lähimaksupäätteellä, tekstiviestillä (sms) toimiva Epassi Maksuväline. Maksuvälineellä voidaan maksaa ateria kaikilla verottajan luontoisetupäätöksen mukaisilla ravintoedun malleilla. Ateriana pidetään yhtä (1) päivittäistä lounasta, päivällistä ja illallista. Epassi Lounas on tarkoitettu ainoastaan aterian maksamiseen, eikä sillä voi maksaa alkoholi- tai tupakkatuotteita, palveluita tai tavaraa. Lounasedulla saa myydä valmiita annoksia ja ateria kokonaisuuksia, missä edunsaaja esimerkiksi rakentaa itse ateriakokonaisuuden ruokakaupan palvelutiskin tuotteista, juomasta, hedelmästä ja täytetystä sämpylästä.

 

Epassi lounasmallit:

  • Avoin maksutapa toimii Epassin kaikissa käyttöpaikkojen verkostossa.  
  • Sopimusruokailulla tarkoitetaan järjestelyä, jossa Epassi Maksuvälineellä voi maksaa sopimushintaisia aterioita työnantajan sopimusravintoloissa. Epassi lisää sopimusyritykset kauppiaalle.

 

Työmatka

 

Työnantajien tarjoamien työsuhdematkalippuedun voi maksaa Epassin sopimuspalveluntuottajien verkostossa Epassin eri maksutavoilla. Epassin Työmatkaa voidaan käyttää henkilökohtaisten matkakorttien arvo- ja aikaperusteisiin latauksiin sekä kertamatkoja mikäli palveluntarjoaja voi varmistaa että matkan käyttää edunsaaja (esim. henkilökohtainen sovellus).