Työsuhdepyörä on veroton luontoisetu, jonka työnantaja hankkii käyttöösi leasingsopimuksella. Pyörää saa käyttää vapaasti niin työmatkoilla, kuin vapaa-ajallakin. Edun piiriin kuuluvat niin perinteiset pyörät, kuin sähköpyörätkin (teho max. 250W ja 25 km/h). Leasingkauden päätteeksi työntekijällä on oikeus lunastaa pyörä itselleen maksamalla loppusumman. Voit myös palauttaa pyörän Epassille.

Työsuhdepyöräetu on työntekijälle verovapaata 1200 euroon saakka per vuosi. Työsuhdepyöräetua ja julkisen liikenteen työsuhdematkalippua voi käyttää yhdessä, mutta ne kuluttavat samaa työmatkaedun kokonaissummaan, joka on 3400€ / vuosi. Näin 1200 euron työsuhdepyöräedun jälkeen jää vielä 2200 euroa käytettäväksi muihin työmatkaetuihin.

Työsuhdepyöräetu annetaan tyypillisesti palkan osana, jolloin työntekijän palkasta vähennetään kuukausittain tietty summa. Työntekijän säästö/verohyöty on karkeasti hänen veroprosenttinsa (tarkemmin marginaaliveroprosentin) verran. Työntekijä voi tutustua siihen, miten pyöräetu vaikuttaa hänen palkkaansa kätevästi laskurillamme. (Laskuri antaa suuntaa antavia lukuja). Työnantaja voi tarjota pyöräedun myös palkan päälle.


Työsuhdepyörän käyttöön on oikeus itse pyörän vuokranneella työntekijällä sekä hänen avo- tai aviopuolisolla tai muulla perheenjäsenellä. Pyörän käyttäjänä oleva työntekijä vastaa omasta suorituskyvystään, eikä pyörää tai ajoneuvoa saa edelleen luovuttaa tai antaa käyttöön sellaisille henkilöille, joilla ei ole käyttöoikeutta pyörään tai ajoneuvoon. Ajoneuvon (sähköpyörän) käyttäjän tulee noudattaa ajaessaan tieliikennelakia, ja kiinnittää erityistä huomiota lakisääteisten turvavarusteiden käyttöön.