Työnantajan on halutessaan mahdollista asettaa henkilöstöetuihin työntekijän omavastuu. Tällöin Epassiin asetetaan edun omavastuuprosentti ja maksetaan omavastuuosuudet toisella seuraavista tavoista:

1) Työnantaja pidättää omavastuuosuuden työntekijän palkasta. Tätä varten työnantaja saa Epassin palveluun kirjautumalla tilastot etujen käytöstä.

2) Työntekijä maksaa omavastuuosuuden Epassin OmaRaha -palvelulla ja saa maksettuaan käyttöönsä työnantajan määrittelemän osuuden etua. Tämä vapauttaa työnantajan kokonaan omavastuiden pidätyksistä.

OmaRaha on erityisen suosittu lounasedussa. Siinä työntekijän osuus on 75 % päivittäin myönnettävän edun arvosta, kuitenkin vähintään 6,80 €. Työnantaja säästää merkittävän määrän työtä, kun palkastapidätyksiä ei tarvitse kuukausittain tehdä.

Epassissa kustannukset perustuvat etujen todelliseen käyttöön eli työnantajalle ei voi koitua hävikkiä käyttämättömistä saldoista. Eli kun Epassin käyttösaldoissa ei ole työnantajalle hävikin riskiä, jättää työnantaja usein omavastuuosuuden pois.